Hat og sløjfe

Det er desværre sjældent at mænd – eller for den sags skyld kvinder – i Danmark bærer hat. De som kender mig, ved at jeg godt kan lide at have lidt “kant”, og bl.a. derfor er det nu blevet til, at jeg altid går med hat. Jeg føler mig næsten nøgen og upåklædt, hvis jeg en sjælden gang imellem glemmer min hat hjemme. Det er faktisk ganske praktisk med en hat: Når vejret er dårligt undgår jeg at få regn eller sne på brillerne, og når vejret er godt giver hatten god skygge for solen, så jeg undgår at blive solbrændt. Jeg har efterhånden en anseelig samling af hatte, der kun overgås af mit udvalg af sløjfer.

Sløjfer er – ligesom hatten – nok bl.a. et udtryk for, at jeg gerne vil skille mig lidt ud fra mængden. Masser af mænd går jo med slipss; men når jeg er steder, hvor slips er forventet, tager jeg altså en sløjfe på i stedet for. Og ligesom masser af mænd har masser af slips, som gerne må være i mange forskellige farver og mønstre, så har jeg det samme med sløjfer.

Jeg giver gerne et kursus i sløjfebinding, hvis nogen skulle have interesse!